FİRST STEP TO THE DIGITAL WORLD

Günümüzde bireyler teknolojinin sunduğu imkanlarla çeşitlenen ve hayatlarını kolaylaştıran iletişim araçlarından faydalanmaktadır. Bu durum birçok dezavantajı da beraberinde getirmektedir. Hayatımızın merkezinde yer alan bu araçlar evlerimize hatta özel hayatımıza kadar uzanmaktadır. Ve bilinçsiz kullanıldığında birçok tehlikeyi de beraberinde getirir. Kitle iletişim araçlarının olumsuz etkilerinden korunmayı, iletişimin bilinçli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan bu projede, güvenli bir ortamda web 2.0 çalışmaları ile öğrencilere dijital okuryazarlık becerisi kazandırmayı hedefliyoruz. Günümüz teknolojisinin ve medyanın güncel ve faydalı etkilerinden yararlanarak ve bilinçli kullanmayı öğreterek farkındalık yaratmak istiyoruz. Proje faaliyetlerimiz Ekim 2021'de başlayacak ve Nisan 2022'nin sonunda tamamlanacaktır. Webinarlar sosyal medya ve yüz yüze iletişim ortakları ile yapılacaktır. Etkinlikler proje planına göre gerçekleştirilecek ve etkinlikler web 2.0 araçları ile sunulacaktır. Proje bazlı, Teknoloji, tasarım bazlı, işbirlikçi. Play ile öğrenme pedagojileri kullanılacaktır. Drama, farklı sanat teknikleriyle resim yapma, müzikli etkinlikler, gölge oyunu, karikatür çalışmaları gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir. Etkinlik gösterme ve yapma yöntemi, tümevarım yöntemi, işbirlikli öğrenme; Öğrenciler istasyon tekniği, beyin fırtınası, gezi ve gözlem teknikleri ile etkinlikler gerçekleştirerek kazanımlar elde edeceklerdir. Projemiz ile ortak hikaye, takvim, sanal sergi, dergi, drama oyunu ve final video çıktıları oluşturulacaktır.

20-04-2022

Yayın: 20.04.2022 - Güncelleme: 20.04.2022 12:24 - Görüntülenme: 126